Prav zaradi interesov na področju tekmovalnega avtošporta, smo bili med prvimi, ki so leta 2000 podprli osamosvojitev avto športa in ustanovitev Zveze za avto šport Slovenije – AŠ 2005. Z aktivnim delom naših članov smo dosegli ponovno širitev prireditev na področju avto športa v naši državi. Lahko se pohvalimo, da je v našem društvu nastala, do sedaj največja slovenska športno avtomobilistična prireditev – Rally Saturnus.
Tako kot društvo, je tudi Reli Saturnus preživljal različna obdobja, od bolj do manj uspešnih izvedb, menjali so se tudi organizatorji. Po tem, ko je bilo prvih pet izvedb (1978 – 1982), organiziranih s strani našega društva, smo Reliju Saturnus ponovno prevzeli leta 2007. Kljub velikim težavam, z veliko mero entuzijazma in prostovoljnega dela, ki je trajalo vse do leta 2014, smo uspeli prireditev obdržati na visokem mednarodnem nivoju. V vseh teh letih se je naše društvo poleg relija ukvarjalo tudi s pripravo in izvedbo tekmovanj tudi v drugih panogah predvsem avto športa.
Pri tem velja posebej izpostaviti organizacijo dirk v gorsko hitrostnem avtomobilizmu v Ilirski Bistrici in na Gorjancih. Pri slednji še vedno sodelujemo, saj smo v letošnjem juniju izpeljali že njeno 21. izvedbo. Zadnjih šest let sodelujemo tudi na trenutno največjem slovenskem rallyu Nova Gorica, ki je letos doživel svojo repliko tudi z vozili na alternativni pogon. S tem omogočamo, našim organizacijsko – sodniškim kadrom, da obnavljajo svoje znanje in ga prenašajo na mlajše kadre, neposredno, na prireditvah. Organiziranje prireditev, je pomembno tudi za naše voznike – tekmovalce, kot tudi za pridobivanje, vzgoja in pomoč mladim tekmovalcem. Pri tem se lahko pohvalimo, da smo največje društvo v državi, saj imamo v tekočem letu licenciranih 34 voznikov.
Smo tudi društvo z največ naslovi pokalnih in državnih prvakov. Do sedaj so naši vozniki osvojili 116 naslovov, najboljšega v državi. Naj trofejnejše je bilo do sedaj leto 2016, v katerem so naši vozniki osvoji tako imenovani »trojček«, kar ni uspelo še nobenemu društvu v samostojni Sloveniji. Tako je umestno, da jih predstavimo tudi v tej rubriki:

  Panoga Rang tekmovanja Doseženo mesto Tekmovalno
vozilo
Št.osvojen. naslovov
Humar Aleks Rally Skupna uvrstitev 1. mesto (DP) Renault Clio R3T Petič
Bubnič Milan GHD Skupna uvrstitev 1. mesto (DP) Lancia Delta HF Četrtič
Dernovšek Gašper KHD Skupna uvrstitev 1. mesto (DP) Renault Twingo Prvič