Avto šport v obdobju 2018 - 2022

Avto šport v obdobju 2018 - 2022

AMD Slovenija avto je bilo ustanovljeno 19. decembra 1974. Ena od temeljnih dejavnosti (poleg članske asistence ja AVTO MOTO ŠPORT. V tem obdobju smo tekmovali, organizirali in izvajali to atraktivno področje člani, ki se združujemo v AMD Slovenija avto (AMD SA) in Avto športno društva SA – I (AŠD SA-I).
Od nastanka društva dalje, so naši vozniki do leta 2019 osvojili 129 naslovov državni prvakov (DP) in pokalnih prvakov (PP), 124 drugih in 127 tretjih mest.

Read More

Portal VARNA-MOBILNOST.SI

Portal VARNA-MOBILNOST.SI

Naš cilj je vzpostaviti in razvijati komunikacijsko orodje v obliki spletnega portala in na inovativen način izobraževati ciljne skupine o različnih tematikah s področja prometa, tako z ekonomskega, družbenega, psihološkega, tehničnega kot zgodovinskega vidika. Krepiti zavest o prometni varnosti še nikoli ni predstavljalo toliko izzivov, hkrati pa je skoraj nemogoče meriti učinkovitost tovrstnega procesa, zato je informiranje, izobraževanje in ozaveščanje »inteligentne populacije« od najmlajših do starejših udeležencev v prometu ključen korak k oblikovanju sodobne in prihodnje družbe, v kateri bo naša mobilnost boljša in varnejša.

Read More

Prometni dan v urbanem okolju 2018

Prometni dan v urbanem okolju 2018

Eno od pomembnejših področij delovanja našega društva je prizadevanje za zagotavljanje varnosti vseh udeležencev v cestnem prometu. S prireditvijo “Prometni dan v urbanem okolju” želimo nadaljevati delo naših starejših članov, ki so sodelovali v 70. in 80. letih prejšnjega stoletja, kot mentorji prometnih krožkov na OŠ, v akcijah kot je prvi šolski dan, varna pot v šolo,… Na prireditvi sodelujejo AMZS, policija, gasilci, služba nujne medicinske pomoči, vrtci, osnovne in srednje šole ter mnogi drugi udeleženci s področja prometa in prometne varnosti.

Read More