Foto in video utrinki z letošnje prireditve in vabilo na okroglo mizo

V sredo, 8. novembra 2017 smo v sodelovanju s prijatelji prometne varnosti uspešno izpeljali prireditev Prometni dan v urbanem okolju. Vsem sodelujočim iskrena hvala za pomoč in sodelovanje. S klikom na spodnji kolaž si lahko ogledate nekaj foto utrinkov z letošnje prireditve.

prometnidan2017_small

 

 

Ob tej priložnosti bi vas želeli spomniti, da v prihodnjem tednu pripravljamo zanimivo okroglo mizo na temo VAROVANJE ČLOVEKOVIH PRAVIC V PROMETU, ki bo v sredo  15. novembra 2017,  ob 10.00  uri  v Veliki dvorani (podpritličje), Avto moto zveze Slovenije, Dunajska cesta 128, Ljubljana.

Sodelujejo:
Vlasta Nussdorfer, varuhinja človekovih pravic RS.
Dragana Trivundža Tomanić, Javna agencija za varnost prometa.
mag. Ivan Kapun, vodje sektorja prometne policije.
doc.dr. Aleš Bučar Ručman, Fakulteta za varnostne vede univerze v Mariboru.
Franc Možina, predstavnik Sveta za preventive in vzgojo v   cestnem prometu MOL
Manuel  Pungertnik, inštruktor varne vožnje ter vodja šole vožnje AMZS.

Ko govorimo o prometni varnosti in človekovih pravicah, ne moremo mimo dejstva, da je prometna varnost pomembna sestavina celotne nacionalne varnosti. Zato je zagotavljanje varnosti cestnega prometa v veliki meri povezano s človekovimi pravicami, a tudi z njegovo odgovornostjo, tako objektivno kot  subjektivno. Hiter razvoj prometa kot ga imamo danes, izjemno vpliva na družbeni razvoj in na vloge posameznih družbenih skupin in posameznih udeležencev v prometu, zato je  urejen promet  razvojna paradigma, v katero  vstopamo vsi državljani z različnih interesnih in družbeno pomembnih pozicij. Ko govorimo o prometu, podzavestno v resnici mislimo na mobilnost, kajti v današnjem svetu je bojazen po izgubi mobilnosti vse prisotna v vseh družbenih skupinah. Mobilnost danes predstavlja enega od osnovnih načinov bivanja, od katere je odvisna kakovost našega življenja, zato danes govorimo o TRAJNOSTNI MOBILNOSTI. Torej, ko  govorimo o VARNOSTI V PROMETU, govorimo tudi o ČLOVEKOVIH PRAVICAH. Z organizacijo okrogle mize želimo začeti pomembno in nujno razpravo o človekovih pravicah v prometu.

Vljudno vabljeni!