Foto in video utrinki z letošnje prireditve in vabilo na okroglo mizo

V sredo, 8. novembra 2017 smo v sodelovanju s prijatelji prometne varnosti uspešno izpeljali prireditev Prometni dan v urbanem okolju. Vsem sodelujočim iskrena hvala za pomoč in sodelovanje. S klikom na spodnji kolaž si lahko ogledate nekaj foto utrinkov z letošnje prireditve.

prometnidan2017_small

 

 

Ob tej priložnosti bi vas želeli spomniti, da v prihodnjem tednu pripravljamo zanimivo okroglo mizo na temo VAROVANJE ČLOVEKOVIH PRAVIC V PROMETU, ki bo v sredo  15. novembra 2017,  ob 10.00  uri  v Veliki dvorani (podpritličje), Avto moto zveze Slovenije, Dunajska cesta 128, Ljubljana.

Sodelujejo:
Vlasta Nussdorfer, varuhinja človekovih pravic RS.
Dragana Trivundža Tomanić, Javna agencija za varnost prometa.
mag. Ivan Kapun, vodje sektorja prometne policije.
doc.dr. Aleš Bučar Ručman, Fakulteta za varnostne vede univerze v Mariboru.
Franc Možina, predstavnik Sveta za preventive in vzgojo v   cestnem prometu MOL
Manuel  Pungertnik, inštruktor varne vožnje ter vodja šole vožnje AMZS.

Ko govorimo o prometni varnosti in človekovih pravicah, ne moremo mimo dejstva, da je prometna varnost pomembna sestavina celotne nacionalne varnosti. Zato je zagotavljanje varnosti cestnega prometa v veliki meri povezano s človekovimi pravicami, a tudi z njegovo odgovornostjo, tako objektivno kot  subjektivno. Hiter razvoj prometa kot ga imamo danes, izjemno vpliva na družbeni razvoj in na vloge posameznih družbenih skupin in posameznih udeležencev v prometu, zato je  urejen promet  razvojna paradigma, v katero  vstopamo vsi državljani z različnih interesnih in družbeno pomembnih pozicij. Ko govorimo o prometu, podzavestno v resnici mislimo na mobilnost, kajti v današnjem svetu je bojazen po izgubi mobilnosti vse prisotna v vseh družbenih skupinah. Mobilnost danes predstavlja enega od osnovnih načinov bivanja, od katere je odvisna kakovost našega življenja, zato danes govorimo o TRAJNOSTNI MOBILNOSTI. Torej, ko  govorimo o VARNOSTI V PROMETU, govorimo tudi o ČLOVEKOVIH PRAVICAH. Z organizacijo okrogle mize želimo začeti pomembno in nujno razpravo o človekovih pravicah v prometu.

Vljudno vabljeni!

Priprave v polnem teku

Ohranjanje varnosti v prometu je nedvomno težka preizkušnja za vse nas, saj vse več časa preživimo na cesti, po njej pa se odvija tudi vse gostejši promet. Avto moto društvo Slovenija avto, kot ponosen član velike družine avtomobilskih zvez in klubov, ki pripomorejo k brezskrbni mobilnosti vseh udeležencev v cestnem prometu, vas v sodelovanju z največjo nevladno organizacijo civilne družbe na področju varne mobilnosti Avto-moto zvezo Slovenije, vabi na prireditev »Prometni dan v urbanem okolju«. Dogodek, ki bo vseboval pester program različnih prometnih vsebin (več o njih si lahko preberete na spletnem naslovu www.prometnidan.si v rubriki Program prireditve), se bo odvijal v sredo, 8. novembra 2017, med 10. in 14. uro (v primeru slabega vremena bo prireditev v petek, 10. novembra 2017) na urejenih, zunanjih površinah Bežigrajskega dvora (Dunajska cesta 56-58 v Ljubljani ).

Vse zainteresirane vsakodnevne udeležence v prometu pa vabimo tudi, da se nam v sredo, 15, novembra 2017, od 10. do predvidoma 12. ure v dvorani AMZS, Dunajska c. 128, pridružite na okrogli mizi, kjer bomo skupaj s strokovnjaki za varno mobilnost in varuhinjo človekovih pravic gospo Vlasto Nussdorfer, razpravljali o aktualni temi »Varovanje človekovih pravic v prometu«.

Vabimo vas, da si prelistate tudi predstavitveni bilten: PROMETNI DAN V URBANEM OKOLJU 2017.

varna_mobilnost2